Δημήτρης Γιαννακούρος
Εκδόσεις Γιαννακούρος

Εκδόσεις Γιαννακούρος

Μαρία Ευθυμίου

Ο Δημήτρης Γιαννακούρος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος γραφίστας. Είναι, παράλληλα, ένας ευφυής, αισθαντικός, ανήσυχος, πείσμων, τολμηρός, ευαίσθητος, ευφάνταστος, εργατικός, δημιουργικός άνθρωπος, φιλομαθής και φιλίστωρ.

 

Χάρις στην γνωριμία μας -μέσω των μαθημάτων Ιστορίας που προσφέρω, από δεκαπενταετίας, στο ευρύ κοινό- είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω την εξέλιξη του πονήματός του. Με βάση το αρχικό υλικό του μαθήματος, ο Δημήτρης Γιαννακούρος διεύρυνε το περιεχόμενo του βιβλίου, καθώς διάβασε περαιτέρω, ενημερώθηκε και προβληματίστηκε, συνθέτοντας ένα κείμενο πυκνό, για μιαν εποχή γεμάτη συγκλονιστικά -πολλές φορές σπαρακτικά- γεγονότα.

 

Σελίδα την σελίδα, σκίτσο το σκίτσο, με εργατικότητα μυρμηγκιού και χαρά δημιουργίας, ο Δημήτρης Γιαννακούρος μάς προσφέρει μιαν απλή -αλλά όχι απλοϊκή- ζωντανή και παλλόμενη εξιστόρηση των γεγονότων, πλαισιωμένη από εικονογράφηση καμωμένη αποκλειστικά από την δική του γραφίδα.

 

Πρόκειται για ένα γραφιστικό κέντημα, ένα δυνατό καλλιτέχνημα, έναν άθλο δημιουργίας και αφοσίωσης, για μιαν αισθητική και διανοητική απόλαυση.

 

Μαρία Ευθυμίου

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ον ευπροσάρμοστο
Κ Ματσούκη
Ποιήματα Κωνσταντίνου Καφάβη